4–ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣE ΜΑΚΡΗ
5-8/10/18

1η ΗΜΕΡΑ- Παρασκευή 5 Οκτ: Ρόδος –Μάκρη (Fethiye)
Συγκέντρωση στο λιμάνι της Ρόδου στις 15.30 . Έλεγχος διαβατηρίων/ ταυτοτήτων και επιβίβαση σε πλοιάριο με προορισμό τη Μάκρη ( Fethiye). Αναχώρηση από τη Ρόδο στις 16.30 και άφιξη στο λιμάνι του Fethiye γύρω στις 18.00. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ALESTA YACHT και το απόγευμα ελεύθερο για μία πρώτη γνωριμία με τη Μάκρη, κύριο αστικό κέντρο της δυτικής Λυκίας με τουριστική υποδομή. Είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας Τελμησσού, μίας από τις σπουδαιότερες πόλεις της Λυκιακής Κοινοπολιτείας.

 

2η ΗΜΕΡΑ-Σάββατο 6 Οκτ: Λυκιακοί Τάφοι – Λιβίσι – Oludeniz -Νησί Αγίου Νικολάου
Περιήγηση στη Μάκρη, ανατολικά της οποίας μετά τα τελευταία σπίτια, κάτω από το βράχο υπάρχει εντυπωσιακή νεκρόπολη λυκιακών τάφων, μεταξύ των οποίων δεσπόζει ο τάφος του Αμύντα, επιφανούς άνδρα της πόλης. Επόμενος σταθμός μας είναι το Λιβίσι, μία εγκαταλελειμμένη πόλη στα νότια του Fethiye, στην οποία κατοικούσαν εξ’ ολοκλήρου Έλληνες. Σήμερα αποτελεί μαρτυρία της φυγής του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία, αλλά και μείζον τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής. Στα τέλη του 19ου αιώνα αποτελούσε σημαντική πόλη, ισότιμη με τη Μάκρη με 6.500 κατοίκους, ενώ από το 1923 παραμένει ακατοίκητο. Σήμερα, διασώζεται η εκκλησία του Ταξιάρχη με το εξαιρετικό βοτσαλωτό της αυλής και η εκκλησία της Παναγίας Πυργιώτισσας του Κάτω Μαχαλά με το εντυπωσιακό τέμπλο. Κατόπιν, αναχώρηση για τον όρμο του Oludeniz ( Νεκρά Θάλασσα), που ονομάστηκε έτσι επειδή τα νερά του δεν είναι ποτέ ταραγμένα. Η περιοχή προστατεύεται ως τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους και θεωρείται από πολλούς η ωραιότερη παραλία της Τουρκίας. Από εκεί , επίσκεψη με πλοιάριο στο νησάκι του Αγίου Νικολάου ( Gemiler). Εδώ υπήρχε κατά την ύστερη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο η πόλη Σύμβολα, όπου κατά μία εκδοχή είχε αρχικά ταφεί ο Άγιος Νικόλαος, πριν τα λείψανά του μεταφερθούν αργότερα στα Μύρα. Εδώ θα έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στα απομεινάρια τουλάχιστον τεσσάρων εκκλησιών καθώς και πολλών κατοικιών. Επιστροφή στη Μάκρη. διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ –Κυριακή 7 Οκτ: Μάκρη –Νησί Ταρσανά κ Νησί των Ιπποτών
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση με ναυλωμένο πλοιάριο για το νησί Tαρσανά, όπου θα φθάσουμε μετά από 2 ώρες. Στο νησί έμεναν πριν το 1922 περίπου 100 Ελληνικές οικογένειες .Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια αναχώρηση για το νησί των Ιπποτών (Şovalye Island), όπου θα φθάσουμε μετά από 2 ½ ώρες περίπου. Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια επιστροφή στη Μάκρη ( Fethiye) και διανυκτέρευση.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ 3η ΗΜΕΡΑ: Μάκρη –Πάταρα –Κας
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, ακολουθώντας τη διαδρομή παράλληλα με τον ποταμό Ξάνθο, η κοιλάδα του οποίου αποκαλύπτει μεγάλες πόλεις της Λυκίας αλλά και υπέροχα φυσικά τοπία φθάνουμε στα Πάταρα, αρχαία πόλη γνωστή για το μαντείο του Απόλλωνα, που σήμερα θυμίζει απόκοσμο και μυστηριακό τοπίο. Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Κατόπιν αναχώρηση για τον επόμενο σταθμό μας , το Κας, στο οποίο διατηρείται το παραδοσιακό κέντρο, με όμορφα σπίτια, πολλά από τα οποία ήταν ελληνικά και είναι χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι. Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στη Μάκρη και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ-Δευτέρα 8 Οκτ : Μάκρη –Ρόδος
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, συγκέντρωση στο τελωνείο της Μάκρης. Στις 09.00 αναχώρηση προς Ρόδο.


Τιμή κατ’ άτομο: 190 €
Επιβάρυνση μονόκλινου: 77 € (καλό είναι να κλείνετε αν δύο, δίκλινα δωμάτια)

Στη τιμή περιλαμβάνονται :
1. Μεταφορές –σύμφωνα με το πρόγραμμα
2. Εισιτήρια πλοίου Ρόδος –Fethiye –Ρόδος
3. 3 διανυκτερεύσεις στη Μάκρη ( Fethiye) σε ξενοδοχείο 4* ( ALESTA YACHT) με πρωινό
4. Μετακίνηση με πλοιάριο στο νησί του Αγίου Νικολάου το Σάββατο
5. Μετακίνηση με πλοιάριο στο νησί Ταρσανά και στο νησί των Ιπποτών ή εκδρομή σε Πάταρα και Κας την Κυριακή.
6. Ελληνόφωνος ξεναγός (1 ημέρα – Κυριακή)

Δεν περιλαμβάνονται:
1. Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους
2. Γεύματα κατά τη διάρκεια των εκδρομών σε τοπικά εστιατόρια
3. Λιμενικός φόρος 20 € στο λιμάνι της Ρόδου
4. Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Οδηγίες Συμμετοχής:

1.  Δηλώστε συμμετοχές στη «ΛΥΚΙΑ» , που συντονίζει το ταξίδι εως 31 Ιουλίου (kaklamanist@yahoo.gr) στέλνοντας
α)  τον αριθμό διαβατηρίου ( η τον αριθμό ΝΕΑΣ ταυτότητας . Οι παλιές δεν περνάνε )
β)  την ημερομηνία γέννησης .
γ)  το ονοματεπώνυμο ΑΚΡΙΒΩΣ όπως αναφέρεται στα παραπάνω έγγραφα
(Προσοχή στο ονοματεπώνυμο , γιατί λάθος ορθογραφία δεν θα επιτρέψει την είσοδό σας )
δ)  Επιλογή σας για Μονόκλινο η δίκλινο δωμάτιο

2.  Στείλτε προκαταβολή 60 ευρώ στο πρακτορείο ταξιδίων,
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR98 0110 4900 0000 4904 4061 338
A.ΣΠΑΝΟΛΙΟΣ & Α.ΣΠΑΝΟΛΙΟΥ Ο.Ε

3.  Κλείστε έγκαιρα ατομικά ο καθένας τα αεροπορικά εισιτήριά σας απο/προς Ρόδο, σύμφωνα με τις ώρες του προγράμματος (άφιξη Ρόδο Παρασκευή πρωί-αναχώρηση Δευτέρα μεσημέρι-απόγευμα).
(Σήμερα η Aegean , η μόνη εταιρεία που έχει πτήσεις Αθήνα-Ρόδο δίνει τιμή ale-retour 120 ευρώ )

Με εκτίμηση,
Σπανολιού Αργυρώ

Εταιρεία Ιστορικών ερευνών "Λυκία"