1ο Αντάμωμα Μακρηνών-Λιβισιανών 24/06/2018 στο Αιγάλεω

Σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού , με συμμετοχή 500 πατριωτών και φίλων απο την Ελλάδα και το εξωτερικό , πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω , το 1ο Αντάμωμα των Απανταχού Μακρηνών-Λιβισιανών Μικρασιατών που οργάνωσε η Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών «ΛΥΚΙΑ».

Με ομιλίες-χαιρετισμούς απο όλες τις περιοχές εγκατάστασης των Μακρηνολιβισιανών προσφύγων εντός και εκτός Ελλάδας , παρουσιάσεις τριών νέων εκδόσεων , αφιέρωμα στη Μουσική κ το Χορό της περιοχής με τη συμμετοχή του Αρχείου Σίμωνα Καρρά , του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας και μουσικών , το συνέδριο της ΛΥΚΙΑΣ έκλεισε με ένα ξέφρενο γλέντι μετά μουσικής και φαγητού , αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και βάζοντας ψηλά πλέον τον πήχυ για τις επόμενες διοργανώσεις .

Πολύ όμορφη και συγκινητική η έκθεση πινάκων ζωγραφικής με μολύβι με θέμα το Λιβίσι , της Λιβισιανής ζωγράφου Κας Κωστούλας Παρασκευοπούλου απο τις Σέρρες ,που διακόσμησε το χώρο του συνεδρίου.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί το σάιτ www.lycia.gr το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα και περιλαμβάνει το ψηφιακό αρχείο της ΛΥΚΙΑΣ όπου σταδιακά όλο το αρχείο ερευνών της ΛΥΚΙΑΣ θα ανέβει και θα γίνει διαθέσιμο σε πατριώτες και ερευνητές .

Μετά το Αντάμωμα , η ΛΥΚΙΑ διοργανώνει και θα ανακοινώσει σύντομα για το Φθινόπωρο ταξείδι-προσκύνημα στη Μάκρη και το Λιβίσι.

Η ΛΥΚΙΑ ευχαριστεί απο καρδιάς το Δήμο Αιγάλεω , τους Χορηγούς του Ανταμώματος Γιάννη Παπαπολίτη , Βασίλη Μουσαίο , Στέλιο Βασιλειάδη κ Δέσποινα Νικάνδρου και όλους τους πατριώτες και φίλους που συμμετείχαν στο 1ο Αντάμωμα αλλά και αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν και ήταν νοερά κοντά ! Η απίστευτη συμμετοχή συγκίνηση και ενέργεια δίνει τη δύναμη με μεγαλύτερη ελπίδα και πίστη να συνεχίσει ο αγώνας για τη διάσωση και διατήρηση της Μακρηνολιβισιανής μνήμης και πολιτισμού!

Με εκτίμηση
Τάσος Κακλαμάνης (Χημικός Μηχανικός-Ερευνητής) – Εύα Αχλάδη (Τουρκολόγος-Ερευνήτρια)

Βίντεο απο το 1ο Αντάμωμα των Απανταχού Μακρηνών-Λιβισιανών

Μέρος Α

Μέρος Β

Εταιρεία Ιστορικών ερευνών "Λυκία"