Οι σελίδες που ακολουθούν είναι αφιερωμένες στα ιδιαίτερα προγράμματα που αναπτύσσει η “Λυκία” και σταδιακά θα εμφανίζονται στον διαδικτυακό τόπο για να πληροφορήσουν τους επισκέπτες για σημαντικά θέματα της ιστορίας μας.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους κατέχει το πρόγραμμα παρουσίασης των Οικογενειών των Μακρολιβισιανών που έχουν καταγραφεί, αρχικά, στα αρχεία της προσφυγικής αποκατάστασης και, στην συνέχεια, στα αρχεία του οθωμανικού κράτους και των τοπικών κοινοτήτων.

Δραστηριότητες

Η Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών «ΛΥΚΙΑ» έχει ως βασικό σκοπό την έκδοση βιβλίων για την ιστορία και τον πολιτισμό της Λυκίας και των απανταχού Μακρολιβισιανών. Ακολουθούν εικόνες από τα εξώφυλλα και τις παρουσιάσεις των εκδόσεων της εταιρείας μας. 

Δείτε τις δραστηριότητες

Βιβλιοθήκη

 

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στα γραφεία της Εταιρείας Ιστορικών Ερευνών «ΛΥΚΙΑ», Σαμψούντος 6, Αιγάλεω, Τ.Κ. 12242. Οι φίλοι μας μπορούν να μελετήσουν τα βιβλία του καταλόγου με βραχύχρονο δανεισμό, κατόπιν επικοινωνίας με τον διαχειριστή Τάσο Κακλαμάνη, στο κινητό τηλέφωνο+306977841099 ή στο e-mail: lyciagreece@gmail.com.

Κατάλογος βιλιοθήκης

Βιβλιογραφία

Στη βιλβιογραφία αναγράφονται τίτλοι από βιβλία, άρθρα, ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις, χάρτες και γενικώς πληροφοριακό υλικό για την Μάκρη και το Λιβίσι και την ευρύτερη περιοχή της Λυκίας. Αρκετά από αυτά τα δημοσιεύματα περιλαμβάνονται στην ψηφιακή συλλογή της Εταιρείας Ιστορικών Ερευνών «ΛΥΚΙΑ» και στην δανειστική μας βιβλιοθήκη. 

Βιβλιογραφία

Μακρηνολιβισιανoi συγγραφείς

Εταιρεία Ιστορικών ερευνών "Λυκία"